Σύσκεψη σωματείων - φορέων

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Λέσβου καλεί σε ανοιχτή, κοινή σύσκεψη τα πρωτοβάθμια σωματεία του νησιού και τις διοικήσεις των τοπικών συντονιστικών κέντρων (ΠΕΚ-ΑΔΕΔΥ), την Ένωση Γονέων και τους κατά τόπους συλλόγους τους, την Παρασκευή 7/6 και ώρα 19:00 στο 1ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης (Δημοτικός Κήπος).

Στόχος της σύσκεψης η ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών και των επιπτώσεων της πολιτικής των μνημονίων στο δημόσιο σχολείο καθώς και η διερεύνηση κοινών πρωτοβουλιών ενάντια στην πολιτική επιστράτευση. Στόχος είναι ένα συλλαλητήριο για τα θέματα αυτά στο τέλος της επόμενης εβδομάδας.
Θεωρούμε πως τα πρόσφατα αντι-εκπαιδευτικά μέτρα (αύξηση ωραρίου, υποχρεωτικές μεταθέσεις, συμπτύξεις τμημάτων, λίστες πλεοναζόντων και υπό απόλυση εκπαιδευτικών, σχέδια για «νέο λύκειο» και νέο «τεχνολογικό σχολείο») αφορούν όλη την κοινωνία, γιατί βάζουν σε νέες δοκιμασίες τη μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, και μόνο με συντονισμένους, κοινούς αγώνες μπορούν να αποκρουστούν.
Εξάλλου, η υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και στον αγώνα, η υπεράσπιση του δικαιώματος στην εργασία με όρους αξιοπρέπειας, η υπεράσπιση θεμελιωδών κοινωνικών αγαθών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση, όπως είναι η δημόσια παιδεία και υγεία, η ασφάλιση και η πρόνοια, το νερό και το ρεύμα, οι συγκοινωνίες, είναι υπόθεση όλων μας.

Η Πρόεδρος

Περδικούρη Μαρία
Ο Γενικός Γραμματέας

Μπάλλας Ανδρέας


Σχόλια