Δεν θα περάσουν οι απολύσεις - Κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσσεύει

Η κυβέρνηση της κοινωνικής βαρβαρότητας πετάει 2.500 εκπαιδευτικούς στον Καιάδα της απόλυσης, στο όνομα της εξασφάλισης μιας ακόμα «δόσης του θανάτου» και με στόχο να διαλύσει την Τεχνική Εκπαίδευση, να την χαρίσει στην ιδιωτική επιχειρηματικότητα και να κατευθύνει τη μαθητική νεολαία στη «μαθητεία», δηλ. στην απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία. 

Οι 46 ειδικότητες της Τεχνικής Εκπαίδευσης (αλλά και της Γενικής, αφού σιωπηρά προστέθηκαν και οι καθηγητές ιταλικής και ισπανικής γλώσσας) που απολύονται, 2.500 στον αριθμό, είναι μόνο η αρχή. Αν τους αφήσουμε ο κατάλογος δεν έχει τέλος… Οι μηχανισμοί κατασκευής «πλεοναζόντων», «επιόρκων», «ανίκανων» κ.λπ. δουλεύουν συστηματικά… 11.000 δημόσιοι υπάλληλοι- και μέσα σε αυτούς και εκπαιδευτικοί- θα ακολουθήσουν ακόμα μέσα στο 2014…
Σ’ αυτήν την πολιτική της κοινωνικής καταστροφής δεν χωράει συζήτηση, ούτε διαπραγμάτευση· μόνο αγώνας για ανατροπή! Να μην χάσουμε ούτε στιγμή! Όλοι στις συγκεντρώσεις, στις συνελεύσεις, στις κινητοποιήσεις στις περιφέρειες και στις διευθύνσεις, στις πλατείες και τα σχολεία.
Κανείς εκπαιδευτικός δεν περισσεύει, καμιά απόλυση δεν θα γίνει αποδεκτή, κανένα παζάρι με την πολιτική της ανθρωποφαγίας! Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο και το κοινωνικό αγαθό της εκπαίδευσης, μαζί με γονείς, μαθητές, εργαζόμενους, όλη την κοινωνία. Οι απολύσεις εκπαιδευτικών δεν θίγουν μόνο τους ίδιους. Θίγουν πρώτα και κύρια τη δημόσια δωρεάν, γενική και επαγγελματική εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.
Την αποφασιστική αυτή μάχη θα τη δώσουμε μαζί με τους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στην Υγεία, στους δήμους, στις ΔΕΚΟ. Όλοι μαζί μπορούμε να γίνουμε η δύναμη που θα κερδίσει.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΜΕ ΛΕΣΒΟΥ
ΤΕΤΑΡΤΗ 10/7, 19:00 στα ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ

Σχόλια