Προγραμματισμός δράσεων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Λέσβου, μετά από πλούσια συζήτηση που έγινε την Τρίτη το βράδυ στο 1ο Γυμνάσιο στη σύσκεψη της επιτροπής αγώνα της ΕΛΜΕ, προγραμματίζει τις εξής δράσεις ενόψει της πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης του κλάδου που αρχίζει από τη Δευτέρα 16/9:


ü  Τετάρτη 11/9: μέλη της απεργιακής επιτροπής σε κάθε σχολείο μοιράζουν αντίστοιχα σε μαθητές και γονείς τις επιστολές της ΟΛΜΕ. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ παρακαλεί ιδιαίτερα τους Διευθυντές, σε όσα σχολεία δεν μπορέσουν να βρίσκονται μέλη της επιτροπής, να διαβάσουν οι ίδιοι πριν ή μετά τον αγιασμό την επιστολή προς τους μαθητές και τους προσκεκλημένους του σχολείου τους.

ü  Την ίδια μέρα το απόγευμα εκπρόσωποι του ΔΣ και της απεργιακής επιτροπής θα παρευρεθούν στη συνέλευση του συλλόγου των δασκάλων για να χαιρετίσουν και να καλέσουν τους συναδέλφους της α΄θμιας σε κοινούς αγώνες. Το βράδυ (20:00) οι εκπαιδευτικοί στηρίζουμε την εκδήλωση στο προαύλιο της ΕΡΑ Αιγαίου, με αφορμή τους τρεις μήνες αγώνα για να μείνει η ΕΡΤ ανοιχτή, και δημοσιοποιούμε και τα δικά μας ζητήματα.

ü  Πέμπτη 12/9 και Παρασκευή 13/9: αξιοποιούμε τα ανοιχτά σχολεία για να προπαγανδίσουμε την απεργία ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή, συζητάμε μέσα στις τάξεις με τους μαθητές για όλα τα καίρια εκπαιδευτικά και κοινωνικά προβλήματα, οργανώνουμε κατά τόπους συναντήσεις και συσκέψεις με τους γονείς και τους συλλόγους τους. Ειδικότερα, η προσπάθεια που κάνουμε για να ενημερωθούν οι γονείς θα καταλήξει σε μία ευρεία ενημερωτική σύσκεψη - εκδήλωση την Παρασκευή 13/9 το απόγευμα (19:00) σε χώρο που θα οριστεί τις επόμενες ώρες (κατά πάσα πιθανότητα στην αίθουσα του περιφερειακού συμβουλίου).

ü  Από την Πέμπτη 12/9 το μεσημέρι- και κάθε μέρα στο εξής- οργανώνουμε εξορμήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες και χώρους δουλειάς, ιδιαίτερα σε όσους βρίσκονται στο επίκεντρο επιθέσεων, και καλούμε τους εργαζόμενους σε κοινούς απεργιακούς αγώνες.

ü  Εκδίδουμε κουπόνι οικονομικής στήριξης, και διερευνούμε και άλλους τρόπους, ώστε να ενισχυθούν πολλοί συνάδελφοι που αντιμετωπίσουν οικονομικό πρόβλημα για να μπορέσουν να απεργήσουν. Καλούμε όλη την κοινωνία να στηρίξει ηθικά και υλικά τους εκπαιδευτικούς στον αγώνα που δίνουν για το δημόσιο σχολείο και τα κοινωνικά αγαθά.

ü  Σάββατο 14/9: στήνουμε μόνιμο τραπεζάκι στην πλατεία Σαπφούς όπου διακινούνται τα υλικά της ΕΛΜΕ, ενημερώνουμε την τοπική κοινωνία, συναντιόμαστε για να οργανώσουμε τις δράσεις μας. Το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα βρίσκεται σε «διαρκή συνεδρίαση» με κέντρο το σημείο αυτό.

ü  Οργανώνουμε την παρουσία μας στα τοπικά ΜΜΕ, με συνέντευξη τύπου, συχνή παρουσία στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο κ.λπ..

Για την εβδομάδα που θα τρέχουν οι απεργιακές κινητοποιήσεις (16-20/9) η απεργιακή επιτροπή θα ξαναβρεθεί για να συγκεκριμενοποιήσει τις δράσεις της. Ωστόσο βασικοί άξονες θα είναι:

ü  Η οργάνωση της περιφρούρησης της απεργίας.

ü  Η διοργάνωση πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου (μαζί με τον σύλλογο της Α΄θμιας, τους φοιτητικούς συλλόγους, το διοικητικό και επιστημονικό προσωπικό του πανεπιστημίου, με γονείς και μαθητές).

ü  Ο συντονισμός με άλλους κλάδους που βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις.

ü  Η διοργάνωση συναυλίας.

ü  Ο ορισμός νέας Γενικής Συνέλευσης για να εκτιμηθεί η πορεία της απεργίας και να αποφασιστεί η συνέχεια και η κλιμάκωση του αγώνα μας.

Σχόλια