Λειτουργικά κενά

Για άλλη μια χρονιά, το ΠΥΣΔΕ Λέσβου, και κυρίως οι αιρετοί του κλάδου, δεν ανακοίνωσαν δημόσια ως όφειλαν τα λειτουργικά κενά του Σεπτέμβρη στους συναδέλφους για να τοποθετηθούν σε σχολεία, όπως γίνεται στα περισσότερα ΠΥΣΔΕ. Ιδιαίτερα φέτος, η εργασιακή επισφάλεια, τα τεχνητά πλεονάσματα εκπαιδευτικών, η απειλή της διαθεσιμότητας, καθιστούσαν πιο επιτακτικές τις συνθήκες διαφάνειας στις τοποθετήσεις.

Κανένα τεχνικό πρόβλημα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την παράλειψη αυτή. Ειδικά για τους αιρετούς του κλάδου, είναι ένα ακόμα ψεγάδι στην προβληματική, ούτως ή άλλως, συνεργασία τους με την Ε.Λ.Μ.Ε..
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να είναι φέτος η τελευταία χρονιά που δεν ανακοινώθηκαν τα λειτουργικά κενά, ευχόμενη να βρει ανταπόκριση από τους αιρετούς και τη Διοίκηση.
Καλούμε, τέλος, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης να λήξει άμεσα την ομηρία των 27 συναδέλφων μας που βρέθηκαν να «πλεονάζουν» ολικά- με τεχνητό τρόπο, όπως έχουμε εξηγήσει ξανά- και να επιτρέψει τη διάθεσή τους σε σχολικές μονάδες του νησιού, της α΄θμιας και β΄θμιας εκπαίδευσης, καθώς και το ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσει άμεσα και με τον πιο διάφανο τρόπο τις τοποθετήσεις, για να λειτουργήσουν επαρκώς όλα τα σχολεία και οι υποστηρικτικές δομές τους (ενισχυτική διδασκαλία, ΠΔΣ, τμήματα ένταξης, βιβλιοθήκες, ΣΔΕ, γραμματειακή υποστήριξη).

Σχόλια