Υποστελέχωση ΔΔΕ Λέσβου

Από την έναρξη της σχολικής χρονιάς που διανύουμε, μέχρι και σήμερα, ήταν και είναι εμφανής η υποστελέχωση στις διοικητικές υπηρεσίες της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου, ως μία παράπλευρη επίπτωση των γενικότερων πολιτικών λιτότητας και περικοπών στην εκπαίδευση. Υπάρχει δηλ. ένα πραγματικό πρόβλημα εξυπηρέτησης των συναδέλφων σε καθημερινές ανάγκες και προβλήματά τους αλλά και καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση σχετικά απλών υποθέσεων της Διεύθυνσης. Κρίσιμα γραφεία, όπως αυτό των οικονομικών θεμάτων, παραμένουν χωρίς το αναγκαίο προσωπικό. Αυτό εγκυμονεί και μια σειρά κινδύνους: λ.χ. θα μπορέσουν να εκταμιευθούν τα χρήματα από καθυστερούμενες αποζημιώσεις του 2011, τα οποία κινδύνευσαν σοβαρά να χαθούν- ακριβώς λόγω της έλλειψης του αναγκαίου προσωπικού σε παλιότερη περίοδο- και εξασφαλίστηκαν κατόπιν παρεμβάσεων και από την Ε.Λ.Μ.Ε.; Θα υπάρξουν νέες καθυστερήσεις και οφειλές;

Καλούμε τις διοικητικές και πολιτικές αρχές της εκπαίδευσης να αναλογισθούν τις συνέπειες από την προβληματική λειτουργία της ΔΔΕ. Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου επιφυλάσσεται να ζητήσει διοικητικές και ποινικές ευθύνες από κάθε υπεύθυνο για οποιαδήποτε ζημία υποστούν μέλη της εξαιτίας της απουσίας προσωπικού ικανού να διεκπεραιώσει υποθέσεις που αφορούν οικονομικά και υπηρεσιακά θέματα των εκπαιδευτικών του νομού.
Αντί οι διοικητικές αρχές της εκπαίδευσης να καταναλώνονται σε ημερίδες για το πώς θα επιβάλλουν σιδηρά πειθαρχία στους εργαζόμενους και σε χαρτοπόλεμο εγκυκλίων για το πώς θα τιμωρήσουν τους μαθητές για τις κινητοποιήσεις τους, ας κάνουν τουλάχιστον το αυτονόητο: να αξιοποιήσουν το προσωπικό που υπάρχει υπογράφοντας την διάθεσή του στα γραφεία της ΔΔΕ και, εφόσον υπάρχουν ακόμα ελλείψεις, να διεκδικήσουν από τη κεντρική εξουσία την πρόσληψη μόνιμου διοικητικού προσωπικού στις υπηρεσίες αυτές.
Σε κάθε περίπτωση, καθώς αποκαλύπτεται από τα προβλήματα αυτά, δικαιώνεται πλήρως η θέση της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου και του εκπαιδευτικού κινήματος ότι «κανένας εκπαιδευτικός δεν περισσεύει» και η ορθότητα του αιτήματος να επιστρέψουν πίσω στη θέση τους όλοι οι εκπαιδευτικοί που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ή βρέθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο εκτός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (π.χ. υποχρεωτικές μετατάξεις).

Σχόλια