Για την καθυστέρηση έναρξης ΠΔΣ και Ενισχυτικής

Τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους και παρά τις δηλώσεις του υπουργού Παιδείας για άμεση έναρξη του προγράμματος Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια, η σχολική κοινότητα ακόμη περιμένει τις σχετικές αποφάσεις για την υλοποίηση του προγράμματος. Χιλιάδες οικογένειες σε όλη την Ελλάδα που πλήττονται από την κρίση προσβλέπουν στις εξαγγελίες αυτές καθώς αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές απαιτήσεις ενός φροντιστηρίου και της αγοράς σχολικών βοηθημάτων. Την ίδια στιγμή ο εξεταστοκεντρικός χαρακτήρας του Νέου Λυκείου καθιστά πιο αναγκαία τη στήριξη των πιο αδύναμων μαθησιακά και κοινωνικά μαθητών. Στη ΔΔΕ Λέσβου ήδη έχουν συγκεντρωθεί 900 αιτήσεις μαθητών για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τώρα είναι η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους! Όσο η έναρξη των προγραμμάτων αυτών καθυστερεί τόσο βαθαίνει το χάσμα των ανισοτήτων και των μορφωτικών ευκαιριών ανάμεσα στους μαθητές. Ιδιαίτερα για τους μαθητές του νησιού μας και δη των πιο απομακρυσμένων το πρόβλημα είναι ακόμα πιο οξυμένο.
Απαιτούμε:
Ø  την άμεση έναρξη της Ενισχυτικής Διδασκαλίας στα Γυμνάσια και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης στα Λύκεια.
Ø  την αύξηση των κέντρων ώστε να μπορούν οι μαθητές απρόσκοπτα να ενταχθούν σε αυτά.
Για την Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου τα προγράμματα ενισχυτικής και πρόσθετης διδασκαλίας χρειάζεται να εντάσσονται από την έναρξη του σχολικού έτους στο κανονικό πρόγραμμα του κάθε σχολείου ξεχωριστά, να χρηματοδοτούνται από τον κρατικό προϋπολογισμό, να στελεχώνονται από εκπαιδευτικούς με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Σχόλια