Για την εισβολή στην ΕΡΤ

Το κρεσέντο επίδειξης αυταρχισμού της μνημονιακής συγκυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου συνεχίζεται. Τα χαράματα της 7ης Νοεμβρίου δέκα διμοιρίες των ΜΑΤ εισέβαλαν με τη βία στο ραδιομέγαρο της Ε.Ρ.Τ. και το εκκένωσαν από τους πρώην εργαζομένους της, οι οποίοι πέντε μήνες τώρα συνεχίζουν να παράγουν πρόγραμμα ανεξάρτητης ενημέρωσης και πολιτισμού. Δέκα ημέρες πριν την 40η επέτειο του Πολυτεχνείου θλιβεροί συνειρμοί προκύπτουν από την επέμβαση αυτή.

Δυο μόνο ημέρες πριν την επέμβαση, η βουλή, με τις ψήφους των βουλευτών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, είχε παραχωρήσει δωρεάν τις ψηφιακές συχνότητες στους ιδιώτες εργολάβους-καναλάρχες, ξεπληρώνοντας συμβόλαια και επιβάλλοντας έτσι έναν ασφυκτικό έλεγχο της ενημέρωσης.
Οι εκπαιδευτικοί της Λέσβου, θύματα και εμείς της ίδιας πολιτικής, εκφράζουμε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στους συναδέλφους εργαζόμενους της Ε.Ρ.Τ. καθώς και της Ε.ΡΑ. Αιγαίου. Η στάση τους όλο αυτό το διάστημα είναι μάθημα αγωνιστικότητας και επαγγελματικής αξιοπρέπειας.
Στεκόμαστε απέναντι στην κατάλυση κάθε νομιμότητας από τη πλευρά της κυβέρνησης, απέναντι στην υπονόμευση της δημοκρατίας. Παλεύουμε για την απεξάρτηση της χώρας μας από τα δεσμά των μνημονίων και των αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης-ΕΕ- ΔΝΤ, για την αξιοπρέπεια του λαού μας, για ψωμί, παιδεία, ελευθερία.

Σχόλια