Να ακυρώσουμε τα σεμινάρια της ντροπής!


Τις ημέρες 20/6 και 23-27/6 πραγματοποιούνται στη Λέσβο σεμινάρια επιμόρφωσης των Διευθυντών των σχολικών μονάδων του νησιού για την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού. Το γεγονός ότι τα σεμινάρια αυτά ορίστηκαν ημέρες κατά τις οποίες έχει ακόμα ενδοσχολικές εξετάσεις δείχνει πώς εννοεί η εκπαιδευτική διοίκηση τη διατήρηση του «καλού κλίματος» προς όφελος των μαθητών και της «αξιοπιστίας» των εξετάσεων…
Το συνδικαλιστικό κίνημα, τόσο στην α΄/βάθμια όσο και στη β΄/βάθμια εκπαίδευση, μέσα από πλήθος συλλογικών διαδικασιών, έχει πάρει σαφή θέση ενάντια στην αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση, ως σαφή επιλογή κυβέρνησης και Ε.Ε. για να προωθήσει την κατηγοριοποίηση σχολείων και εκπαιδευτικών, την διαμόρφωση του σχολείου της αγοράς, την πολιτική των συγχωνεύσεων και των υποβαθμίσεων σχολείων, για να χτυπήσει τα μορφωτικά δικαιώματα της νεολαίας, να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και να προετοιμάσει νέες απολύσεις.
Η επίθεση αυτή πρέπει να βρει όλη την εκπαιδευτική κοινότητα ενωμένη. Κανένας συνάδελφος Διευθυντής να μην συμμετάσχει στα σεμινάρια, κανένας να μην νομιμοποιήσει την πολιτική αυτή, κανένας να μην δεχτεί να γίνει δήμιος των συναδέλφων του! 
Η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου κηρύσσει τρίωρη πρωινή στάση εργασίας (8:00-11:00) για όλες τις ημέρες αυτές (20/6 και 23-27/6) προκειμένου- σε συνδυασμό με την αντίστοιχη μεσημεριανή στάση της Ο.Λ.Μ.Ε. (11:00-14:00)- να απεργήσουν οι Διευθυντές και να μην παρουσιαστούν στα σεμινάρια.
Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας και τη στάση εργασίας, να είναι κάθε μέρα έξω από τα σχολεία που προγραμματίζεται η επιμόρφωση για να την ακυρώσουμε στην πράξη. Όλοι και όλες την πρώτη ημέρα, Παρασκευή 20/6 και ώρα 8:00 π.μ., έξω από το 4ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης (Σ. Χουτζαίου 18).
Να ακυρώσουμε τα σεμινάρια της ντροπής!
Αγώνας για ένα ενιαίο δωδεκάχρονο δημόσιο σχολείο
που να χωράει όλα τα παιδιά και όλους τους εκπαιδευτικούς!

Σχόλια