Δημοσιοποίηση λειτουργικών κενών

Κύριε προϊστάμενε,
Αγαπητοί συνάδελφοι, μέλη του ΠΥΣΔΕ,
Ένα από τα πιο σοβαρά ζητήματα που απασχολεί κάθε χρόνο τους συναδέλφους μας, ιδίως όσους βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ, όσους έχουν έρθει στην περιοχή με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΔΕ, όσους ζητούν απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, όσους παραμένουν υπεράριθμοι, όπως επίσης και τους αναπληρωτές, είναι η τοποθέτησή τους σε λειτουργικό κενό με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Τα προηγούμενα χρόνια η διαδικασία αυτή δεν παρείχε εγγυήσεις διαφάνειας, εφόσον δεν δημοσιοποιούνταν τα υπάρχοντα λειτουργικά κενά. Αποτέλεσμα της κατάστασης αυτής είναι να δημιουργούνται εύλογες επιφυλάξεις και να εγείρονται ενστάσεις για την δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των συναδέλφων και εντέλει να εμπεδώνεται στις συνειδήσεις των συναδέλφων η αίσθηση ενός ισχυρού πελατειακού συστήματος διοίκησης-αιρετών, που «κάνει ό,τι θέλει» με τα υπηρεσιακά ζητήματα…

Η κατάσταση αυτή πρέπει να αλλάξει. Σήμερα, που η εφαρμογή της εκπαιδευτικής πολιτικής λειτουργεί ως «δαμόκλεια σπάθη» πάνω από τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων, σας καλούμε να μην υιοθετήσετε πρακτικές που εντείνουν την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα και τείνουν να αναπαράγουν τις γνωστές πελατειακές σχέσεις.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου παρακαλεί λοιπόν για την έγκαιρη ανάρτηση όλων των γνωστών λειτουργικών κενών, όπως αυτά θα έχουν προκύψει μετά την διαδικασία των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ, ει δυνατόν και του ακριβή αριθμού των ωρών που χρειάζεται κάθε σχολική μονάδα ανά ειδικότητα. Οι διάφορες «τεχνικές δυσκολίες» που έχετε επικαλεστεί στο παρελθόν για τη μη δημοσιοποίηση των κενών δεν μπορούν να σταθούν πάνω από το αίτημα για μια διαφανή και δίκαιη διαδικασία τοποθέτησης. Ελπίζουμε να εμμείνετε στο θετικό τρόπο με τον όποιο είδατε το αίτημά μας αυτό και στη συνάντησή μας τον περασμένο Μάιο. Προς την κατεύθυνση αυτή θα έχετε την συνεργασία της Ε.Λ.Μ.Ε..

Σχόλια