Για την "εθελοντική" εργασία των αναπληρωτών


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου εκφράζει την οργή του για τις απαράδεκτες δηλώσεις Λοβέρδου, σύμφωνα με τις οποίες, προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά εκπαιδευτικών που υπάρχουν ακόμα σε σχολεία όλης της χώρας, επεξεργάζεται το ενδεχόμενο πρόσληψης αναπληρωτών, χωρίς μισθό, με αντάλλαγμα εξτρά μόρια για την πρόσληψή τους στη δημόσια εκπαίδευση μετά από διαγωνισμό ΑΣΕΠ, εάν και όποτε αυτός γίνει. Πρόκειται για δήλωση-εμπαιγμό, ενταγμένη σε ένα σχέδιο καταρράκωσης της αξιοπρέπειας του εκπαιδευτικού και εκμετάλλευσης της παρατεταμένης αδιοριστίας-ανεργίας.

Ο «εκπαιδευτικός χωρίς μισθό» είναι η απόληξη της τεράστιας επίθεσης που έχουν δεχτεί τα τελευταία χρόνια τα δικαιώματα και η αξιοπρέπεια του εκπαιδευτικού, μετά τις αλλεπάλληλες εξετάσεις του ΑΣΕΠ, την περιπλάνηση και το αναπληρωτιλίκι, τη μισθολογική υποβάθμιση, την αύξηση του ωραρίου, τις μετακινήσεις από σχολείο σε σχολείο για συμπλήρωση ωραρίου, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, την απόπειρα «αξιολόγησής» του, την ένταση των πειθαρχικών διώξεων κ.λπ.. Την ίδια στιγμή εκατομμύρια ευρώ σπαταλούνται για δράσεις όπως ηλεκτρονικές πλατφόρμες, αξιολόγηση εκπαιδευτικών ενώ ταυτόχρονα τολμούν να δηλώνουν ότι τελείωσαν τα χρήματα για αναπληρωτές.
Η επίθεση αυτή εναρμονίζεται πλήρως με τις αντι-εκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές σε όλη την Ε.Ε.. Μετά από πέντε χρόνια όξυνσης της επίθεσης ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και ανάγκες, η κυβέρνηση εξακολουθεί να δίνει τα πάντα στο κεφάλαιο, στις τράπεζες και στους τοκογλύφους, και να ξεζουμίζει τα λαϊκά στρώματα. Η «δουλειά χωρίς μισθό» έρχεται κατευθείαν από Άουσβιτς και προοιωνίζεται τα σχέδια για το μέλλον του κεφαλαίου και των πολιτικών δυνάμεων που το υπηρετούν.
Κανένας εκπαιδευτικός να μην καταδεχτεί τέτοια ντροπή! Όλοι οι εκπαιδευτικοί σε α/θμια και β/θμια, μόνιμοι, αναπληρωτές και ωρομίσθιοι, αδιόριστοι, σε διαθεσιμότητα, συλλογικά απαντάμε στην πρόκληση και περιφρουρούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα. Διεκδικούμε άμεσα
Ø  μαζικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών,
Ø  μονιμοποίηση των αναπληρωτών,
Ø  ακύρωση των διαθεσιμοτήτων,
Ø  μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους.

Σχόλια