Καταγγελία για την αστυνομική βία


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου καταγγέλλει το όργιο αστυνομικής βίας και τρομοκρατίας στην πορεία της 6ης Δεκέμβρη στη Μυτιλήνη για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Χωρίς κανένα λόγο οι αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η πορεία ολοκληρωνόταν στο ύψος των Κεντρικών Λυκείων, επιτέθηκαν στον κύριο όγκο των διαδηλωτών με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, καταδίωξαν και χτύπησαν δεκάδες, τους απόκλεισαν στο Δημοτικό Θέατρο και σε καταστήματα όπου αυτοί κατέφυγαν και, τέλος, συνέλαβαν και προσήγαγαν στο αστυνομικό τμήμα 27 άτομα, ανάμεσα στα οποία και μία συνταξιούχο εκπαιδευτικό. Πολλοί ακόμα διαδηλωτές, συνάδελφοί μας και άλλοι, κινδύνευσαν σοβαρά από την βιαιότητα της αστυνομίας και από την επίθεση με τα χημικά. Πριν τρεις μέρες άλλωστε αστυνομικοί είχαν προπηλακίσει δύο δημοσιογράφους που κάλυπταν την πορεία για τον Ν. Ρωμανό.

Συναδέλφισσες/-οι
Εδώ και πολλές εβδομάδες η πόλη της Μυτιλήνης κατακλύζεται σε κάθε γωνιά από διμοιρίες ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας, γεγονός πρωτόγνωρο για τον τόπο μας. Διαμορφώνουν έτσι συνθήκες φόβου προκειμένου να περάσουν το νέο μνημόνιο και τα νέα βάρβαρα μέτρα (μισθολόγιο, ασφαλιστικό, απολύσεις κ.λπ.) χωρίς λαϊκές αντιδράσεις.
Για να το πετύχουν αυτό σπρώχνουν στον θάνατο έναν νέο άνθρωπο, τον Νίκο Ρωμανό, που διεκδικεί με συγκινητικό τρόπο το δικαίωμά του στη μόρφωση. Ως εκπαιδευτικοί δηλώνουμε την αγανάκτησή μας για την βαρβαρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Πολιτεία το δίκαιο αίτημα ενός νέου παιδιού να σπουδάσει όντας κρατούμενος. Η υποκρισία των κυβερνητικών παραγόντων και του αρμόδιου υπουργού Δικαιοσύνης στο θέμα αυτό είναι εξοργιστική: την ώρα που κυκλοφορούν ελεύθεροι με χαριστικές αποφάσεις έμποροι ναρκωτικών, τραπεζίτες-καταχραστές, μιζαδόροι πολιτικοί και στελέχη πολυεθνικών, το κράτος εξαντλεί ρεβανσιστικά την αυστηρότητά του σε ένα εικοσάχρονο παιδί.
Απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού για εκπαιδευτικές άδειες προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματά του.
Αντιστεκόμαστε συλλογικά στη «σιδερένια φτέρνα» της καταστολής και της ισοπέδωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών.
Παλεύουμε συνολικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης-τρόικας.

Σχόλια