Ψήφισμα αλληλεγγύης στους Τούρκους πολιτικούς κρατουμένους

Με αφορμή την πολύκροτη δίκη των Τούρκων αγωνιστών που δικάζονται αυτές τις ημέρες στη Μυτιλήνη, το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου έχει να παρατηρήσει τα εξής:
1.      Διαμαρτύρεται για το κλίμα τρομοϋστερίας που έχουν διαμορφώσει στην πόλη της Μυτιλήνης οι αστυνομικές αρχές με πρόσχημα την ασφάλεια των πολιτών. Καμία απειλή δεν νιώθει ο κάτοικος της δημοκρατικής Μυτιλήνης από τη διεξαγωγή μιας τέτοιας δίκης, αντίθετα, το κλίμα αυτό είναι ξένο προς τις συνήθειες και τη λογική της τοπικής κοινωνίας.

2.  Συμμερίζεται τον προβληματισμό που εκφράστηκε από τους δικηγόρους των κατηγορουμένων για την καταπάτηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των κατηγορουμένων (ειδικές συνθήκες κράτησης, απομόνωση, εξαιρετικά γρήγορες διαδικασίες, μη ενημέρωση για το κατηγορητήριο στη γλώσσα τους, αναρμοδιότητα του δικαστηρίου κ.λπ.).
3.      Θεωρεί απαράδεκτο το κύμα συλλήψεων που ακολούθησε το επεισόδιο της Χίου, γιατί στοχοποίησε γνωστούς Τούρκους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν κι εργάζονται νόμιμα στην Ελλάδα και δραστηριοποιούνται μέσα από το περιοδικό Αγώνας και την Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν.
4.  Καταγγέλλει ότι οι συλλήψεις των Τούρκων στην Ελλάδα που έγιναν με τον αντιτρομοκρατικό νόμο (με την κατηγορία της συλλογής πληροφοριών και της οικονομικής στήριξης της οργάνωσης DHKP-C), στοχεύουν στην ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και ανοίγουν τον δρόμο για τη γενίκευση της χρήσης του τρομονόμου σε κάθε μορφή πράξης αντίστασης και αλληλεγγύης.
5. Εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του τουρκικού λαού ενάντια στην ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και το φασιστικό κράτος της Τουρκίας.

Σχόλια