Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για πρόσφυγες

Συναδέλφισσες/-οι
σας υπενθυμίζουμε ότι και αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, από τα πρωτοβάθμια σωματεία και το νομαρχιακό τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν καθημερινά στο νησί μας. Στη δράση αυτή συμμετέχει και η Ε.Λ.Μ.Ε. Λέσβου.
Συγκεκριμένα, συγκεντρώνουμε κυρίως: 
- Χειμερινά είδη ένδυσης-υπόδησης, παιδικά- γυναικεία- ανδρικά.
- Κουβέρτες.
- Είδη προσωπικής υγιεινής (οδοντόκρεμες, οδοντόβουρτσες, σερβιέτες, χαρτί υγείας, ξυραφάκια, σαπούνι, σαμπουάν).
- Είδη πρώτης ανάγκης μακράς διάρκειας: βρεφικές κρέμες, βρεφικό γάλα σε σκόνη, γάλα εβαπορέ-μπιμπερό, όσπρια-ζυμαρικά.
Τα υλικά συλλέγονται με δύο τρόπους:

1. Συγκεντρώνονται με ευθύνη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων συλλόγων και κλιμάκιο του νομαρχιακού τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. τα παραλαμβάνει, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, από τις υπηρεσιακές μονάδες ή τα γραφεία των συλλόγων.
2. Μεταφέρονται απευθείας από τους ενδιαφερόμενους στο χώρο που έχει παραχωρηθεί για το σκοπό αυτό από τη Διοίκηση του Βοστάνειου στην προκυμαία Μυτιλήνης, Παύλου Κουντουριώτη 79, 1ος όροφος (πάνω από το καφέ Envy- είσοδος από στοά αριστερά), 8:00 π.μ.-3:00 μ.μ. και 5:00 μ.μ.-8:30 μ.μ.. Η συγκέντρωση των ειδών ολοκληρώνεται για αυτή τη φάση την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου.
Παρακαλούμε όσους συναδέλφους μπορούν να βοηθήσουν, να έρθουν στον παραπάνω χώρο για να συμβάλουν στην ταξινόμηση και οργάνωση του υλικού ώστε αυτό να αξιοποιηθεί καλύτερα (έως την Παρασκευή 13/11, τις απογευματινές ώρες λειτουργίας του χώρου).

Σχόλια